Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Η ταινία της εβδομάδας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/11 στις 20:00
Ο γιος της νύφης (El hijo de la novia)
Δραμεντί (2ω 3λ) - Αργεντινή (2001)
Trailer: https://youtu.be/AoAU_eeSq4o
Σκηνοθεσία: Juan José Campanella
Ηθοποιοί: Ricardo Darín Héctor Alterio Norma Aleandro
 
Ο 42χρονος Rafael Belvedere βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Στην κρίσιμη αυτή ηλικία της ζωής του συνειδητοποιεί ότι τίποτα δε μοιάζει να πηγαίνει καλά. Οι υποχρεώσεις τον κατακλύζουν και εκείνος δεν έχει ποτέ τη δυνατότητα να διασκεδάσει και να ζήσει τις επιλογές του. Επί πολλά χρόνια προσπαθεί να διευθύνει το εστιατόριο που ξεκίνησε ο πατέρας του Nino. 
 Μπορεί να έχει πετύχει αλλά ζει πάντα στη σκιά του πατέρα του. Νοιώθει αδύναμος να εκπληρώσει τις προσδοκίες των γύρω του που τον πιέζουν διαρκώς. Σαν να μην έφτανε αυτό η πρώην γυναίκα του παραπονιέται ότι δεν περνάει αρκετό χρόνο με την κόρη τους ενώ η ερωτική του σύντροφος τον πιέζει για να δεσμευτούν. Ο πατέρας του ήδη σχεδιάζει να ξαναπαντρευτεί τη γυναίκα του που πάσχει από Αλτζχάιμερ μετά από 44 χρόνια γάμου, με θρησκευτικό γάμο. Την αγχωτική αυτή κατάσταση για τον Rafael θα ανατρέψει μια ελαφριά καρδιακή προβολή.
 
Πολύ ανθρώπινη ταινία, με θέματα την οικογένεια, τις σχέσεις, τα οικονομικά προβλήματα. Έχει την τέλεια ισορροπία μεταξύ κωμωδίας και δράματος, χαμόγελων και δακρύων. 
Έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Αργεντινή. Ήταν υποψήφια για Όσκαρ στην κατηγορία Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2002, ενώ κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Λατινοαμερικάνικης Ταινίας και το Ειδικό Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ. Επιπλέον σάρωσε τα βραβεία της Ένωσης Κριτικών της Αργεντινής, κερδίζοντας τα σημαντικότερα από αυτά: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου, μοντάζ, Α’ και Β’ ανδρικού ρόλου, Β’ γυναικείου ρόλου και πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού!

Κινηματογραφική Ομάδα Καθηγητών Ρεθύμνου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου