Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Η ταινία της εβδομάδας

ΠΕΜΠΤΗ 09/05 στις 20:30

Το Φρούριο Μπρεστ (Brestskaya krepost)

Ιστορικό-Πολεμικό (2ω 18λ) - Ρωσία (2010)

Trailer: https://youtu.be/Rikv9fnNh_M

Σκηνοθεσία: Aleksandr Kott

Ηθοποιοί: Aleksey Kopashov, Andrey Merzlikin, Pavel Derevyanko

 

H ταινία δεν έχει διανεμηθεί στις ελληνικές αίθουσες

 

* Η ταινία προβάλλεται με αφορμή την "Ημέρα της Νίκης" (9 Μαΐου) που είναι και η "Ημέρα Μνήμης και Συμφιλίωσης" του ΟΗΕ. 

Στις 00:01 της 9ης Μαΐου έληξε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος στην Ευρώπη με την άνευ όρων παράδοση της Ναζιστικής Γερμανίας στη Σοβιετική Ένωση.

 

* Η ταινία δείχνει την ηρωική άμυνα του Φρουρίου της πόλης Μπρεστ στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας, πραγματικό ιστορικό γεγονός στις αρχές του Β' Π.Πολέμου κατά των Γερμανών εισβολέων στις 22 Ιουνίου 1941. 

Οι Σοβιετικές «Θερμοπύλες» – Η αυτοθυσία των μαχητών στο οχυρό Μπρεστ

 

Το Φρούριο Μπρεστ είναι μια πολεμική υπερπαραγωγή που γυρίστηκε το 2010 σε συμπαραγωγή Λευκορωσίας και Ρωσίας για να τιμήσει το ηρωικό κατόρθωμα της υπεράσπισης του ομώνυμου φρουρίου, μιας ιστορικής πόλης στα σύνορα Πολωνίας και Λευκορωσίας, παλιότερα γνωστής με το όνομα Μπρεστ Λιτόφσκ. Στις 22 Ιουνίου 1941 ο γερμανικός στρατός παραβιάζει τα σύνορα της Σοβιετικής Ένωσης (επιχείρηση «Μπαρμπαρόσα»). Το οχυρό Μπρεστ, το οποίο υπερασπίζονταν μονάδες του Κόκκινου Στρατού, της συνοροφυλακής και τα φρουραρχικά στρατεύματα της NKVD, δέχτηκε το πρώτο χτύπημα του εχθρού.


💬 Διαβάστε περισσότερα για την ταινία 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου