Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

7ήμερη εκδρομή στην κεντρική Ελλάδα

Η εκδρομική ομάδα του στεκιού διοργανώνει τη μεγάλη εκδρομή της χρονιάς και σας καλεί να πάρετε μέρος! Είναι μια ιδιαίτερη και όχι συνηθισμένη εκδρομή, με υπέροχες πράσινες και μπλε διαδρομές και επισκέψεις σε ιστορικά μέρη.

Αναχώρηση 13/7 Σάββατο απόγευμα, επιστροφή 20/7 Σάββατο πρωϊ
Ξεναγός ο φιλόλογος Βασίλης Τζουράς. Η διαδρομή μας είναι η παρακάτω:

  • 14/7 Πειραιάς – Μετέωρα –Τρίκαλα
  • 15/7 Πετούλι - Ελάτη - Λίμνη Πλαστήρα - Καρδίτσα
  • 16/7 Λουτρά Σμόκοβου - Ρεντίνα - Καρπενήσι
  • 17/7 Κορυσχάδες - Μεγ. Χωριό - Μον. Προυσσού - Καρπενήσι
  • 18/7 Βίνιανη - Λίμνη Κρεμαστών –Αιτωλικό - Μεσολόγγι
  • 19/7 Ναύπακτος – Αντίριο - Ρίο –Πειραιάς

Οσοι συνάδελφοι και φίλοι μας ενδιαφέρονται, θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Ταξιδιωτικό Πρακτορείο NATURE & AVENTURE ( Σ.Βενιζέλου 4α – δίπλα στο ΜΕΛΙ, 28310 54135) που επελέγη λόγω καλύτερης προσφοράς (267 ευρώ για 40 άτομα) ΜΕΧΡΙ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ (γιατί έχουν γίνει οι ανάλογες κρατήσεις).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής:



ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση για Πειραιά σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες από Σούδα ή από Ηράκλειο.
ΚΥΡΙΑΚΗ : Αμέσως μετά την άφιξη, αναχωρούμε από Πειραιά με στάσεις για πρωϊνό και στις Θερμοπύλες. Περνάμε από τη Λαμία (γύρω στις 10.00) και μέσω Καρδίτσας και Τρικάλων φτάνουμε στη Καλαμπάκα στις 12.00 περίπου. Γευματίζουμε μέχρι τις 13.30 και επισκεπτόμαστε τρεις Μονές (τον Αγιο Νικόλαο, το Μεγάλο Μετέωρο και τη Μονή του Αγίου Στεφάνου) θαυμάζοντας το μοναδικό στην Ελλάδα τοπίο με τους βράχους. Επιστρέφουμε στην όμορφη πόλη των Τρικάλων για διανυκτέρευση.
ΔΕΥΤΕΡΑ : Μετά το πρωϊνό μας αναχωρούμε από τα Τρίκαλα για τα όμορφα χωριά Περτούλι και Ελάτη και, επιστρέφοντας, διαμέσου Πύλης και Μουζάκι ξεκινάμε να κάνουμε το γύρο της λίμνης Πλαστήρα. Γευματίζουμε στα Καλύβια Πεζούλας και ολοκληρώνοντας το γύρο της Λίμνης Πλαστήρα, καταλήγουμε για διανυκτέρευση στην Καρδίτσα.
ΤΡΙΤΗ : Μετά το πρωϊνό μας, αναχωρούμε για να φτάσουμε στο Καρπενήσι μέσα από δύσκολη αλλά πανέμορφη και καταπράσινη διαδρομή πάνω στα βουνά. Αρχίζουμε από το Καλλιφώνι-Κέδρος και σταματάμε για επίσκεψη στα περίφημα Λουτρά Σμόκοβου. Συνεχίζουμε για τη Λουτροπηγή και σταματάμε για να επισκεφθούμε στη Ρεντίνα το μουσείο Εθνικής Αντίστασης και να γευματίσουμε. Η διαδρομή μας περνά από τον Αγιο Νικόλαο και φτάνουμε στο Καρπενήσι για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και μια πρώτη γνωριμία με τη μικρή πόλη.
ΤΕΤΑΡΤΗ : Μετά το πρωϊνό μας, αναχωρούμε στις 09. 00 από το Καρπενήσι για να επισκεφθούμε στις Κορυσχάδες τομουσείο της Εθνικής Αντίστασης. Συνεχίζουμε για το Μεγάλο Χωριό (στάση μέχρι τις 11.00) και φτάνουμε στηΜονή Προυσσού. Μετά την επίσκεψή μας εκεί έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε στο χωριό Προυσσός την Αλλαντοβιομηχανία Στρεμμένου με το πολύ γνωστό Προσούτο της. Επιστρέφουμε στο δροσερό Κεφαλόβρυσο για να γευματίσουμε και ξεκουραζόμαστε για δεύτερη βραδιά στο Καρπενήσι.
ΠΕΜΠΤΗ : Μετά το πρωϊνό μας αναχωρούμε από το Καρπενήσι για να επισκεφθούμε τη πρώτη πρωτεύουσα της Ελεύθερης Ελλάδας, τη Βίνιανη, και το σχετικό μουσείο της. Συνεχίζουμε νότια προς Φραγκίστα και αντικρύζοντας από ψηλά την όμορφη Λίμνη Κρεμαστών σταματάμε για να απολαύσουμε τον καφέ μας αφού περάσουμε τη γέφυρα της Επισκοπής. Περνάμε από το Αγρίνιο και καταλήγουμε στο Μεσολόγγι. Γευματίζουμε και τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα πεταγόμαστε να δούμε το Αιτωλικό.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : Μετά το πρωϊνό μας, ξεναγούμαστε στην Ιερά πόλη του Μεσολογγίου (κήπος ηρώων, πινακοθήκη, αλυκές, λιμνοθάλασσα κλπ) και αναχωρούμε για επίσκεψη και φαγητό στην όμορφη Ναύπακτο. Νωρίς το απόγευμα περνάμε τη γέφυρα Αντιρίου-Ρίου και κατευθυνόμαστε στον Πειραιά για επιβίβαση στο πλοίο για Κρήτη.
ΣΑΒΒΑΤΟ: Περίπου στις 07.30 επιστρέφουμε στο Ρέθυμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου