Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Σινεμά ο παράδεισος


Τρίτη 5 Οκτωβρίου
ώρα 9:00μ.μ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ στο Στέκι Καθηγητών
Σινεμά ο παράδεισος
(Nuovo Cinema Paradiso)

Σκηνοθεσία: Giuseppe Tornatore
Πρωταγωνιστούν: Antonella Attili, Enzo Cannavale, Isa Danieli, Leo Gullotta, Marco Leonardi, Pupella Maggio, Agnese Nano, Leopoldo Trieste, Salvatore Cascio, Tano Cimarosa, Nicola Di Pinto, Roberta Lena, Nino Terzo, Jacques Perrin, Philippe Noiret
Χρονολογία παραγωγής: 1988
Διάρκεια: 155΄
Εικόνα: Έγχρωμη
Είδος ταινίας : αισθηματική
Χώρα: Ιταλία, Γαλλία.


Υπόθεση: Το Σινεμά Παράδεισος αφηγείται την ιστορία του Salvatore (το παρατσούκλι του είναι Toto), ενός ορφανού αγοριού το οποίο γεννήθηκε και έζησε σε ένα μικρό χωριό της Σικελίας στην δεκαετία του '40 και '50. Με flash-back η ταινία μας μεταφέρει στα τέλη του ’40, στο ίδιο χωριό, όπου ο μικρός Σαλβατόρε, συχνάζει στον κινηματογράφο και παρακολουθεί τις ταινίες στα κρυφά. Αρχίζει σιγά-σιγά να καλλιεργεί μεγάλη αγάπη για το σινεμά και γίνεται φίλος με τον μηχανικό προβολής, τον Αλφρέδο, ο οποίος του μαθαίνει τα μυστικά της 7ης τέχνης. Μέσα από άσχημες αλλά και όμορφες εμπειρίες ο Σαλβατόρε μεγαλώνει, ερωτεύεται, ωριμάζει, αλλάζει και αποφασίζει να ακολουθήσει την αγάπη της ζωής του, τον κινηματογράφο και όπου τον βγάλει… Μέσα από εκπληκτικά πλάνα , παρακολουθούμε τη ζωή ολόκληρου του χωριού και τους διάφορους χαρακτήρες που υπάρχουν σε όλες τις μικρές κοινωνίες να ξεδιπλώνουν μια άλλη εποχή μπροστά στα μάτια μας. Η υπέροχη μουσική του Ennio Morricone πλαισιώνει τέλεια την ταινία, η οποία πήρε πολλές διακρίσεις καθώς και όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.



ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ ΣΤΟ Steki.cinema@gmail.com ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΜΑΙL .
Την Τρίτη 5/10/2010 ημέρα προβολής της ταινίας όσοι ενδιαφέρονται για την κινηματογραφική ομάδα μπορούν να έρθουν στις 20:00 για να αποφασίσουμε για το μηνιαίο πρόγραμμα προβολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου