Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Προβολή ταινίας: Χαμένη Λεωφόρος


Τρίτη 29 Νοεμβρίου
ώρα 9:00 μ.μ
Η Κινηματογραφική Ομάδα Καθηγητών
σας προσκαλεί σε προβολή
ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
στην ταινία
"Χαμένη Λεωφόρος"

Σκηνοθεσία : David Lynch

Παίζουν :Bill Pullman, Rosana Arket
Χώρα : Αμερική
Έτος :1997
Διάρκεια: 125

Λίγα λόγια για την ταινία:

Αν μια ταινία μπορεί να συνοψίσει τον σκοτεινό κόσμο του David Lynch αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη απο την Χαμένη Λεωφόρο. Σαξοφωνίστας βρίσκεται παγιδευμένος στην υπόθεση δολοφονίας. Η συνέχεια δεν μπορεί να περιγραφεί αφού ο Lynch παίζει με το υποσυνείδητο , συνδέει καταστάσεις ασύνδετες, αλλάζει τη χρονική αλληλουχία γεγονότων και δίνει ονειρικές διαστάσεις σε μια ιστορία που φτιάχτηκε για να προκαλέσει έντονες συζητήσεις. Τα ερωτήματα που θα προκύψουν μπορεί να είναι πολλά, αλλά σημασία δεν έχει η ορθολογική απαντησή τους στο τέλος της ταινίας αλλά τα συναισθήματα που εκλύονται κατα την διάρκεια της.

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

κάθε Τετάρτη στις 22.30 μμ
Ένας νέος κύκλος προβολών ξεκινάει στο Στέκι των Καθηγητών.
Τις Τετάρτες στις 10:30 μμ θα προβάλλονται ταινίες αφιερωμένες σε μεγάλους δημιουργούς του κινηματογράφου. Η επιλογή των ταινιών και η παρουσίαση - εισήγηση πριν από την προβολή γίνεται από το συνάδελφο Γιώργο Γκαλανάκη.
Η πρώτη προβολή θα γίνει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου με την «ΕΒΔΟΜΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.
********************************************
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
στον ΙΝΓΚΜΑΡ ΜΠΕΡΓΚΜΑΝ
********************************************
  • - 30/11: ΕΒΔΟΜΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ
  • - 7/12: ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΑΜΟ
  • - 14/12: ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΣΟΝΑΤΑ

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΕΛΜΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ

Με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε πρόσφατα για το αν πρέπει να επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα στο Στέκι, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου (υπό τη σκέπη της οποίας ιδρύθηκε το Στέκι και λειτουργεί) θέλει καταρχήν να επισημάνει ότι στα τρία περίπου χρόνια λειτουργίας του Στεκιού υπήρχε πάντα κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης ανάμεσα στους συναδέλφους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα με το κάπνισμα, αφού κάθε φορά που κάποιο μέλος μιας ομάδας παρακαλούσε σχετικά, οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι δεν κάπνιζαν.

Ωστόσο, επειδή το ΔΣ της ΕΛΜΕΡ αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα υγείας και προσπαθώντας να διατηρήσει τον χώρο φιλόξενο για όλους τους συναδέλφους, καπνιστές και μη, ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:
  • Το κάπνισμα επιτρέπεται σε όλους τους χώρους εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα από κανέναν.
  • Στην περίπτωση που κάποιος παρευρισκόμενος δηλώσει ότι ενοχλείται, τότε το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο στην κουζίνα και στον χώρο του τζακιού.
  • Αν ο υπεύθυνος βάρδιας (και μόνο αυτός) έχει επίσης πρόβλημα, τότε το κάπνισμα απαγορεύεται και στην κουζίνα και επιτρέπεται μόνο στον χώρο του τζακιού.
  • Δεν υπάρχει περιορισμός μονάχα στα γλέντια και τις γιορτές του Στεκιού.
Ευελπιστούμε ότι η παραπάνω ρύθμιση θα τύχει της αποδοχής όλων όσοι συμμετέχουν και στηρίζουν το Στέκι καθηγητών Ρεθύμνου, του οποίου η συμβολή στην ψυχαγωγία και τους δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ μας είναι αυτονόητη.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Προβολή ταινίας: 4 Μαύρα Κοστούμια


Τρίτη 15 Νοεμβρίου
ώρα 9:00 μ.μ
Η Κινηματογραφική Ομάδα Καθηγητών
σας προσκαλεί σε προβολή
ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
στην ταινία
"4 Μαύρα Κοστούμια"


Σκηνοθεσία : Ρένος Χαραλαμπίδης
Παίζουν :Ρένος Χαραλαμπίδης, Γιάννης Ζουγανέλλης, Τάκης Σπυριδάκης, Αλκης Παναγιωτίδης, Δημήτρης Πουλικάκος
Χώρα : Ελλάδα
Έτος :2010
Διάρκεια: 90'


Λίγα λόγια για την ταινία: Αποτυχημένος νεκροθάφτης αναζητά το μεγάλο κόλπο και συγκροτεί ομάδα τεσσάρων μαύρων κοστουμιών. Σκοπός τους να μεταφέρουν μεγιστάνα Έλληνα της διασποράς που επιθυμεί να θαφτεί στον τόπο του με ένα συγκεκριμένο τάμα... Το μεγάλο κόλπο όμως απο κάπου μπάζει. Ο Ρένος Χαραλαμπίδης κατασκευάζει πάνω σε μια εξωφρενική βάση ένα ελεγειακό road movie με αρκετές δόσεις μπλάκ χίουμορ και "ασυνήθιστων" καταστάσεων.