Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΕΛΜΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ

Με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε πρόσφατα για το αν πρέπει να επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα στο Στέκι, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου (υπό τη σκέπη της οποίας ιδρύθηκε το Στέκι και λειτουργεί) θέλει καταρχήν να επισημάνει ότι στα τρία περίπου χρόνια λειτουργίας του Στεκιού υπήρχε πάντα κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης ανάμεσα στους συναδέλφους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα με το κάπνισμα, αφού κάθε φορά που κάποιο μέλος μιας ομάδας παρακαλούσε σχετικά, οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι δεν κάπνιζαν.

Ωστόσο, επειδή το ΔΣ της ΕΛΜΕΡ αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα υγείας και προσπαθώντας να διατηρήσει τον χώρο φιλόξενο για όλους τους συναδέλφους, καπνιστές και μη, ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:
  • Το κάπνισμα επιτρέπεται σε όλους τους χώρους εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα από κανέναν.
  • Στην περίπτωση που κάποιος παρευρισκόμενος δηλώσει ότι ενοχλείται, τότε το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο στην κουζίνα και στον χώρο του τζακιού.
  • Αν ο υπεύθυνος βάρδιας (και μόνο αυτός) έχει επίσης πρόβλημα, τότε το κάπνισμα απαγορεύεται και στην κουζίνα και επιτρέπεται μόνο στον χώρο του τζακιού.
  • Δεν υπάρχει περιορισμός μονάχα στα γλέντια και τις γιορτές του Στεκιού.
Ευελπιστούμε ότι η παραπάνω ρύθμιση θα τύχει της αποδοχής όλων όσοι συμμετέχουν και στηρίζουν το Στέκι καθηγητών Ρεθύμνου, του οποίου η συμβολή στην ψυχαγωγία και τους δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ μας είναι αυτονόητη.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου