Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Δραστηριότητες στο Στέκι Καθηγητών

1. Δημιουργία Βιβλιοθήκης - Δισκοθήκης - Ταινιοθήκης
Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να προσφέρουν ότι θέλουν (όχι κατ' ανάγκη καινούργιο) για τη δημιουργία Βιβλιοθήκης, Ταινιοθήκης, και Δισκοθήκης (όχι δίσκους βινυλίου!) στο Στέκι Καθηγητών.
Παρακαλούμε, σε κάθε σχολείο να ορισθεί ένας υπεύθυνος για τη συγκέντρωση του προσφερόμενου υλικού, ή ας το φέρει ο ίδιος που το προσφέρει στο Στέκι Καθηγητών.
Οι υπεύθυνοι των σχολείων μπορούν να επικοινωνούν με τη Γιάννα Παγιαβλή, για την παράδοση του υλικού, στο τηλέφωνο: 6974630956.

2. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι στο Στέκι Καθηγητών, από αυτή την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, θα διαθέτουμε και κρασομεζέ, για όσους τιμούν το κρασί και τη ρακή.

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Τετάρτη 17.03 ώρα 9.30μ.μ, προβολή ταινίας στο Στέκι

Θανάση Σφίξε κι άλλο το Ζωνάρι

Η ανεπανάληπτη και επίκαιρη όσο ποτέ κωμωδία του ελληνικού κινηματογράφου με τους: Θανάση Βέγγο, Άννα Ματζουράνη, Ηλία Λογοθέτη, Κώστα Τσάκωνα, Αλέκο Λειβαδίτη

Σκηνοθεσία: Θόδωρος Μαραγκός


Ο Θανάσης, ένας τίμιος εφοριακός, δεν τα βγάζει πέρα και έχει πρόβλημα να παρέχει στην οικογένειά του τα απαραίτητα. Έτσι, η γυναίκα του αναγκάζεται να πιάσει δουλειά σε ένα εργοστάσιο με αποτέλεσμα να μην βλέπονται καθόλου. Λίγο αργότερα ο προϊστάμενος του Θανάση, του αναθέτει τον έλεγχο ενός εργοστασίου και ο Θ. αποκαλύπτει ότι γίνονται μεγάλες κομπίνες. Αντί όμως ο διευθυντής του να τον συγχαρεί, του ανακοινώνει ότι μετατίθεται στα σύνορα στο Σουφλί. Ο Θανάσης μπροστά στην απόγνωσή του και στο δίλημμα για το αν πρέπει να αφήσει την οικογένειά του, αποφασίζει να κάνει απεργία πείνας έξω από την εφορία όπου εργάζεται, με αποτέλεσμα να απολυθεί από τη δουλειά του....

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Τετάρτη 3 Μαρτίου: ΠΡΟΒΟΛΗ της ταινίας «Η Επιστροφή» στο Στέκι Καθηγητών

Η Επιστροφή

The Return. Ρωσία, 2003.

Σκηνοθεσία: Αντρέι Ζβιαγκίντσεφ.
Σενάριο: Βλαντιμίρ Μοϊσένκο, Αλεξάντρ Νοβοτόσκι.

Διάρκεια: 105 λεπτά
Ώρα προβολής: 9μμ

Η συνάντηση δυο νεαρών αδερφών με το «χαμένο» πατέρα τους σε μια αλληγορική, ποιητική, σκηνοθετημένη με ξεχωριστή έμπνευση ταινία, σχόλιο πάνω στη σχέση της σύγχρονης νεολαίας με το παλιό καθεστώς -ταινία που κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας.
Βραβευμένη με το Χρυσό Λιοντάρι στο περσινό Φεστιβάλ Βενετίας, η ρωσική «Η επιστροφή», πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Αντρέι Ζβιαγκίντσεφ, περιγράφει τη σχέση ανάμεσα σ' έναν πατέρα και τους δυο γιους του, όταν ο πατέρας επιστρέφει ύστερα από απουσία δώδεκα χρόνων. Η ζωή των δυο νεαρών αδερφών ξαφνικά ανατρέπεται με την εμφάνιση του σχεδόν άγνωστου, καταπιεστικού όπως θ' αποδειχτεί, πατέρα, τον οποίο θυμούνται μόνο από μια παλιά φωτογραφία του. Απαντήσεις στο αν πράγματι αυτός είναι ο πατέρας τους ή γιατί επέστρεψε ύστερα από τόσα χρόνια απουσίας, καθώς και σε άλλα ερωτήματά τους, θα βρουν τα δυο παιδιά στο ταξίδι «γνωριμίας» που κάνουν μαζί του σ' ένα έρημο νησί.
Ενα ταξίδι εφτά ημερών που υποβάλλει τις εφτά μέρες της δημιουργίας της Βίβλου, κι όπου ο πατέρας παίρνει τη μορφή ενός θεού ή κάποιου μυθικού προσώπου -υπάρχουν οιδιπόδιες αναφορές αλλά και αναφορές στο Χάροντα και τον Αχέροντα. Η συνάντηση ανάμεσα σε πατέρα και γιους θα προκαλέσει συγκρούσεις, φέρνοντας στην επιφάνεια ψυχικά τραύματα και μίση και οδηγώντας σ' ένα τραγικό φινάλε.

Τελευταία προθεσμία για την αποστολή κειμένων για τη λογοτεχνική έκδοση και την ποιητική βραδιά στις 21 Μαρτίου

Η Λογοτεχνική Ομάδα του Στεκιού καθηγητών και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ρεθύμνου ανακοινώνουν ότι όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να στείλουν κείμενα (ή σκίτσα) που θα μπουν στην υπό έκδοση λογοτεχνική συλλογή παρακαλούνται να το πράξουν μέχρι τις 10 Μαρτίου το αργότερο στα elensigalou@hotmail.com, csouroulis17@gmail.com, despoinatsiki@yahoo.com, mtsigoni@yahoo.com ή να τα παραδώσουν σε ψηφιακή μορφή ή χειρόγραφα στο Στέκι. Επίσης, εφόσον επιθυμούν να αναγνώσουν κάποια από αυτά στην ποιητική βραδιά που θα λάβει χώρα (εφόσον υπάρχουν συμμετοχές) στο Στέκι στις 21 Μαρτίου (Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης) να το δηλώσουν είτε στα παραπάνω e-mail, είτε στα τηλ. 6947734449 (Ελένη Σιγαλού) και 6946427261 (Χρήστος Σουρουλής).
Λογοτεχνική Ομάδα Στεκιού
Σύνδεσμος Φιλολόγων Ρεθύμνου