Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση Λογοτεχνικής Ομάδας

Γεια σας φίλοι μας.

Η επόμενη συνάντηση της λογοτεχνικής ομάδας μας θα γίνει την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 8:30 μμ στο Στέκι. Το βιβλίο για το οποίο θα μιλήσουμε είναι ένα από τα σπουδαιότερα αγγλόφωνα μυθιστορήματα της τελευταίας δεκαετίας, όπως χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς.

Πρόκειται για την "Μυστική Γραφή" του Ιρλανδού συγγραφέα Σεμπάστιαν Μπάρυ, εκδόσεις Καστανιώτη 2009.

Τα προσωπικά γεγονότα μπλέκονται με την πολυτάραχη Ιρλανδική ιστορία.Η μυθοπλασία είναι συναρπαστική και αφιερώνεται στο μυστήριο της ανθρώπινης ψυχής και στην αγάπη.

Το βιβλίο ήταν στη βραχεία λίστα των Booker 2008 και εκτός πολλών άλλων βραβείων πήρε και το βραβείο COSTA 2008.

Επίσης θα συζητήσουμε σχετικά με έναν από τους στόχους μας: την έκδοση ενός λογοτεχνικού βιβλίου ή περιοδικού με δουλειές συναδέλφων. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να έλθετε όλοι!!!

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ στο Στέκι


Τρίπτυχο Αφιέρωμα:
«Μουσική & Ελληνικός Κινηματογράφος»

Θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες:

1. Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου: «Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα»
2. Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου: «Ο Δράκουλας των Εξαρχείων»
3. Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου: «Ο Ασυμβίβαστος»

Αυτή την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου: «ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΑΚΟΜΑ»

ΥΠΟΘΕΣΗ: Πέντε φίλοι σαρανταπεντάρηδες, εκπρόσωποι της γενιάς του Πενήντα, ξανασυναντιούνται μετά από πολλά χρόνια σιωπής. Ο ένας έρχεται από τη φυλακή, όπου μπαινοβγαίνει χρόνια, ο άλλος από μια σειρά τυχαίων φόνων, ο τρίτος αφήνοντας πίσω γυναίκα και παιδιά, ο άλλος από την περιπλάνηση και η τελευταία, το κορίτσι της παρέας, σκαστή από το τρελοκομείο όπου χρόνια κρύβεται. Μετέωροι όλοι τους, τυραννισμένοι από άγονους έρωτες, σημαδεμένοι από το θάνατο αγαπημένων συνομηλίκων, προδομένοι από την πολιτική των καιρών τους προσπαθούν, μάταια όμως, να ξαναστήσουν την παλιά συμμορία της εφηβείας τους. Η επανάσταση χάθηκε... Ο καθένας θα τραβήξει τώρα για τον δικό του θάνατο ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της γενιάς του.

ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Νικολαΐδης

ΠΑΙΖΟΥΝ: Άλκης Παναγιωτίδης, Κωνσταντίνος Τζούμας, Χρήστος Βαλαβανίδης, Ρίτα Μπενσουσαν, Όλια Λαζαρίδου, κ.α.

Οι ταινίες του Νίκου Νικολαΐδη έχουν διχάσει πολλές φορές κοινό και κριτικούς. Σε πλήρη αντίθεση με τις καθιερωμένες επιλογές στο σενάριο, τη θεματολογία και τον τρόπο κινηματογράφησης, έχουν γνωρίσει από την πολλαπλή βράβευση μέχρι την απαγόρευση προβολής. Οι χαρακτήρες του είναι συνήθως άνθρωποι στα όρια, σε παράλογες ή ακραίες καταστάσεις, που παίζουν το τελευταίο τους, συνήθως καμένο, χαρτί. Τα θέματα που συναντά συχνά κανείς στις ταινίες του Νικολαΐδη είναι η δεκαετία του ’50 και το
φιλμ νουάρ, το παιχνίδι μεταξύ σεξ και θανάτου, η συντροφικότητα κι ο έρωτας, η πάλη με κάθε λογής εξουσίες αλλά και με φαντάσματα του παρελθόντος.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ στο Στέκι Καθηγητών

Φτηνά Τσιγάρα
________________________________________

• Είδος: Cult
• Παραγωγή: 2000
Σκηνοθεσία: Ρένος Χαραλαμπίδης
Σενάριο: Ρένος Χαραλαμπίδης


• Πλοκή:
«Αργία μήτηρ πάσης κακίας», έλεγαν οι αρχαίοι, αλλά και απόλαυσης θα πρέπει να συμπληρώσουμε εμείς. Ο Νίκος, επαγγελματίας περιηγητής στον αιώνιο ελεύθερο χρόνο του, περιδιαβαίνει την αγαπημένη του πόλη και τα ράθυμα στέκια της αναζητώντας πολύτιμες στιγμές για τη συλλογή του. Όπως κάθε «ταξιδευτής», που σέβεται τον εαυτό του, απεχθάνεται τις γεωγραφικές μετακινήσεις και προτιμά να κατοικεί σε ένα ιδιόμορφο μικροσύμπαν, απ`αυτά που μόνο η μεγεθυντική δύναμη του σινεμά μπορεί να αποκαλύψει. Μια αέρινη γυναικεία φιγούρα, ένας εστέτ καφετζής με ακατάσχετη διάθεση για φιλοσοφικές συζητήσεις, «τρελαμένοι» μεσήλικες σε κρίση, μπράβοι της συμφοράς, ερωτευμένοι σε στιγμές παράκρουσης, πόρνες με καλλιτεχνικές αναζητήσεις, ξεκινούν το σύντομο ταξίδι τους με αφετηρία τη φαντασία του Ρένου Χαραλαμπίδη. Θα συναντηθούν φευγαλέα για λίγα εικοσιτετράωρα σε μια αγνώριστη και μοναδικά φωνογραφημένη Αθήνα και θα επιστρέψουν με τους τίτλους τέλους στο πουθενά, όπως ακριβώς και ο καπνός ενός φτηνού, μα απολαυστικού τσιγάρου.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Νέες ομάδες στο Στέκι Καθηγητών!

  • ΙΤΑΛΙΚΑ
    Ξεκινάμε από Τρίτη 24/11 και κάθε Τρίτη, ώρες 7-9 μμ
    Υπεύθυνος: Θέμης Πατσιούρας, τηλ. 6974760340

  • ΠΡΕΦΑ
    Από την Κυριακή 22/11, αρχίζουμε στις 7 μμ μέχρι όσο χρειάζεται!
    Υπεύθυνη: Γιάννα Παγιαβλή, τηλ. 6974630956

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ στο Στέκι Καθηγητών

Μίλα της

Είδος: Δραματική

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Pedro Almodovar


Πλοκή:

Ο Μπενίνιο, ενας νεαρός νοσοκόμος, και ο Μάρκο, ενας μεσήλικας συγγραφέας δε γνωρίζονται αλλά κάθονται δίπλα δίπλα στην παράσταση του Café Muller της Πίνα Μπάους. Οι δυο γυναίκες της σκηνής αφήνουν το κορμί τους να παρασυρθεί με νωχελικές κινήσεις απο τη μουσική του Περσέλ. Οι δυο θεατές συγκινούνται το ίδιο αλλά ενώ ο Μάρκο κλαίει, ο Μπενίνιο συγκρατείται. Μετά από μήνες οι δυο άγνωστοι θα ξανασυναντηθούν στην κλινική όπου ο ο Μπενίνιο περιθάλπει μια νεαρή χορεύτρια, την Αλίσια. Ο Μάρκο βρίσκεται στο πλάι της κοπέλας του Λύδιας που βρίσκεται σε κώμα μετά από ένα ατύχημα σε μια ταυρομαχία. Σύντομα θα αναπτυχθεί μεταξύ τους μια στενή φιλία.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Λαϊκή βραδιά στο Στέκι

Λαϊκή βραδιά

Στο Στέκι Καθηγητών


Το Σάββατο, 14 Νοέμβρη μετά τις 9 μμ.

Μουσική θα παίξει ο συνάδελφος και διακεκριμένος DJ Βασίλης Τζουράς

Σας περιμένουμε! (εκτός από κέφι, φέρτε και κανέναν μεζέ...)