Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ στο Στέκι


Τρίπτυχο Αφιέρωμα:
«Μουσική & Ελληνικός Κινηματογράφος»

Θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες:

1. Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου: «Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα»
2. Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου: «Ο Δράκουλας των Εξαρχείων»
3. Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου: «Ο Ασυμβίβαστος»

Αυτή την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου: «ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΑΚΟΜΑ»

ΥΠΟΘΕΣΗ: Πέντε φίλοι σαρανταπεντάρηδες, εκπρόσωποι της γενιάς του Πενήντα, ξανασυναντιούνται μετά από πολλά χρόνια σιωπής. Ο ένας έρχεται από τη φυλακή, όπου μπαινοβγαίνει χρόνια, ο άλλος από μια σειρά τυχαίων φόνων, ο τρίτος αφήνοντας πίσω γυναίκα και παιδιά, ο άλλος από την περιπλάνηση και η τελευταία, το κορίτσι της παρέας, σκαστή από το τρελοκομείο όπου χρόνια κρύβεται. Μετέωροι όλοι τους, τυραννισμένοι από άγονους έρωτες, σημαδεμένοι από το θάνατο αγαπημένων συνομηλίκων, προδομένοι από την πολιτική των καιρών τους προσπαθούν, μάταια όμως, να ξαναστήσουν την παλιά συμμορία της εφηβείας τους. Η επανάσταση χάθηκε... Ο καθένας θα τραβήξει τώρα για τον δικό του θάνατο ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της γενιάς του.

ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Νικολαΐδης

ΠΑΙΖΟΥΝ: Άλκης Παναγιωτίδης, Κωνσταντίνος Τζούμας, Χρήστος Βαλαβανίδης, Ρίτα Μπενσουσαν, Όλια Λαζαρίδου, κ.α.

Οι ταινίες του Νίκου Νικολαΐδη έχουν διχάσει πολλές φορές κοινό και κριτικούς. Σε πλήρη αντίθεση με τις καθιερωμένες επιλογές στο σενάριο, τη θεματολογία και τον τρόπο κινηματογράφησης, έχουν γνωρίσει από την πολλαπλή βράβευση μέχρι την απαγόρευση προβολής. Οι χαρακτήρες του είναι συνήθως άνθρωποι στα όρια, σε παράλογες ή ακραίες καταστάσεις, που παίζουν το τελευταίο τους, συνήθως καμένο, χαρτί. Τα θέματα που συναντά συχνά κανείς στις ταινίες του Νικολαΐδη είναι η δεκαετία του ’50 και το
φιλμ νουάρ, το παιχνίδι μεταξύ σεξ και θανάτου, η συντροφικότητα κι ο έρωτας, η πάλη με κάθε λογής εξουσίες αλλά και με φαντάσματα του παρελθόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου